abonneren

Duits verbod Samsung Galaxy gehandhaafd

Apple wint een volgende ronde in de strijd tegen Samsung over patentschendingen met de Galaxy Tab Android-tablet in Duitsland.

In hoger beroep heeft de Duitse rechtbank Apple in het gelijk gesteld en de eerdere uitspraak van de Duitse rechter bevestigd. Samsung  schendt het designrecht van de iPad. Kortom de Galaxy Tab lijkt te veel op de iPad. Tegelijk heeft de rechter het verbod op de verkoop van de Galaxy Tab 10.1 uitgebreid naar de kleinere Galaxy Tab 8.9.

Ondertussen hebben de rechtszaken tussen Apple en Samsung de aandacht getrokken van de Europese Commissie. Die willen nu een formeel onderzoek uitvoeren naar de rechtszaken rond de patentschending die Samsung aanspande tegen Apple die gaan over basis 3G-technologie.

Frand-voorwaarden
Samsung wordt ervan verdacht zijn concurrenten, waaronder Apple, geen licenties te gunnen op octrooien van standaardtechnologieën die van belang zijn voor mobiel telefoon- en dataverkeer. Samsung heeft zich hiertoe verplicht met de ondertekening van de Frand-voorwaarden in 1998. Toen was er van Apple’s mobiele plannen nog helemaal geen sprake. De octrooien die Samsung in een aantal kort gedingen tegen Apple aanhaalt, zijn betreffen basisfunctionaliteit van 3G-netwerken en worden daarom beschouwd als beschermd te zijn tegen misbruik in Frand-voorwaarden. (Frand = fair, reasonable and non-discriminatory) .

De Frand-voorwaarden schrijven voor dat Samsung geen monopolie mag nastreven, eerlijke prijzen moet hanteren voor concurrenten die een licentie willen nemen. Ook moet elke concurrent gelijk behandeld worden. Het eisen van een verkoopverbod, dat Samsung heeft geëist, is in strijd met deze voorwaarden. De mededingingsautoriteit van de Europese Commissie gaat zich nu in deze problematiek verdiepen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord