abonneren

Dubieuze Rapidshare-kloon opgedoken

Een aantal creatieve geesten probeert Rapidshare weer nieuw leven in te blazen. Althans, zo moet het lijken. Een nieuwe website genaamd Rapidshare.cc doet het voorkomen alsof de filesharing-website is opgestaan uit de dood, maar je kunt stevige vraagtekens zetten bij de legitimiteit ervan.
Rapidshare, één van de oudste en populairste filesharingdiensten op internet, werd vorige maand offline gehaald door auteursrechtenorganisaties. Rapidshare hostte illegale bestanden, en dat was de Breins van deze wereld een doorn in het oog.

Dubieus

Een stel ontwikkelaars heeft de site opnieuw uitgebracht. Via Rapidshare.cc is te zien hoe een nieuwe website is opgericht, maar er zijn wel wat dingen dubieus aan de nieuwe site.

Geen veilige verbinding

Zo loopt geen enkel verkeer via een veilige verbinding. De site heeft zowel bij het up- als het downloaden geen https-verbinding. Kwalijker is misschien wel dat die zelfs bij het inloggen en registreren niet te vinden is - al zeggen de makers dat je dat kunt omzeilen door handmatig naar de https-site te surfen.

Even afwachten

De makers willen ook niet kwijt hoe de gegevens worden beveiligd op de server, dus weet je niet waar je je persoonlijke data naar uploadt. Het lijkt iets te mooi om waar te zijn, dus voorlopig raden we je even af om je gegevens te uploaden naar de site. Hoe blij je ook mag zijn dat Rapidshare terug is.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Filesharing, Rapidshare