abonneren

Dualcore netbooks mogelijk vanaf derde kwartaal

Meerdere bronnen hebben bevestigd dat Intel het op termijn gaat toestaan dualcore Atom-processoren te gebruiken in netbooks. Op dit moment mogen deze processoren alleen gebruikt worden in desktop-pc's. Vermoedelijk zal Intel het groene licht geven in het derde kwartaal van dit jaar.Meerdere grote fabrikanten dringen er bij Intel op aan de dualcore Atom vrij te geven voor gebruik in netbooks; de huidige singlecore Atom is niet krachtig genoeg voor een groot aantal taken, en Celerons zijn niet energiezuinig genoeg.
Intel weigert dit echter toe te staan, omdat het bedrijf bang is dat de dualcore Atom de verkopen van de Celeron zal kannibaliseren.

AMD is van plan rond het midden van 2009 met een platform voor netbooks te komen. Dit platform bevat dualcore processors en zal minder dan 20 watt verstoken. Intel zal zo gedwongen worden de dualcore Atom vrij te geven; vandaar de inschatting dat dit in het derde kwartaal zal plaatsvinden.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord