abonneren

Drukte op vergelijkingsites door crisis

Vergelijkingsites varen wel bij de kredietcrisis. Onlangs rapporteerde het Centraal Bureau voor de Statistiek dat in november 2008 de consumentenuitgaven daalden met 1,5 procent. Ondanks deze daling zijn op internet steeds meer mensen op zoek naar de beste aanbieding. Vergelijkingssite Prijsvergelijk.nl heeft op dit moment 25 procent meer bezoekers dan in de maanden voor de kredietcrisis.Een belangrijke oorzaak van de stijging ligt in het feit dat consumenten prijsbewuster worden in onzekere tijden.
Grote stijgers op het gebied van vergelijking zijn huishoudelijke artikelen zoals koelkasten en koffieapparaten, die een stijging laten zien van 15 procent.

Opvallend genoeg worden ook luxe goederen als LCD televisies ruim 10 procent meer vergeleken dan in de maanden voor de economische recessie. De stijging van het aantal vergelijkingen van LCD televisies ligt vooral in het feit dat mensen nog steeds hun traditionele televisie vervangen door een ruimtebesparende LCD televisie met een betere beeldkwaliteit.

Niet alleen consumptiegoederen laten een sterke stijging zien, ook financiële producten en vakanties zijn populair. De stijging van het online zoeken naar vakanties blijkt ook uit recent onderzoek van het onderzoeksbureau Jungle Minds, welke een stijging van meer dan 30 procent rapporteerde.

Prijsvergelijk is niet de enige vergelijkingssite die de bezoekersaantallen ziet stijgen. Deze trend is ook te zien bij andere vergelijkingssites. Naar verwachting zal het aantal bezoekers tijdens de economische recessie verder blijven stijgen.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord