abonneren

Drivers Nvidia zorgden voor meeste problemen Vista

Uit data van Microsoft blijkt dat in de begindagen van Vista de drivers van Nvidia voor de meeste problemen zorgden. Tijdens de rechtszaak die tegen Microsoft is aangespannen wegen vermeende misleiding door de "Vista Capable"-stickers op computers heeft Microsoft de data openbaar gemaakt waaruit blijkt dat drivers van externe bedrijven en niet Vista de meeste crashes veroorzaakten. En de voornaamste boosdoener was NVidia met een crashpercentage van 28,8 procent. Op de tweede plaatst stond ATI (9,3 procent) en derde was Intel (8,8 procent).
Microsoft was zelf verantwoordelijk voor 17,9 procent van alle crashes.

Toen Vista werd gelanceerd, verwachtte Microsoft al dat gebruikers de meeste problemen zouden ondervinden met drivers. Veel hardware-fabrikanten moesten nog beginnen met het aanpassen van de drivers voor hun producten toen de officiële versie van Vista al in de winkels lag. De eerste groep gebruikers die overstapten van XP naar Vista waren computerenthousiastelingen. En dit is juist de groep die de grenzen van een nieuw besturingssysteem opzoekt en dan al snel aanloopt tegen problemen met de drivers voor de nieuwste grafische kaarten.

De problemen met Vista kwamen in het begin vooral door de incompatibiliteit van sommige grafische kaarten met Microsofts DirectX10. In de tijd dat Vista uitkwam, waren de G80 grafische kaarten - waaronder de Nvidia 8800GTS, GTX en Ultra - erg populair. Nvidia had vanaf het begin af aan moeilijkheden om zijn drivers geschikt te maken voor Vista en DirectX10. Nvidia besloot om zijn eerste driver uit te stellen van december 2006 tot januari 2007. Toen Nvidia zijn Vista-driver eindelijk uitbracht, ondervonden veel gebruikers problemen met de driver, waaronder het crashen van het besturingssysteem.

Het grote probleem met verkeerde drivers is dat bijna niemand kan zien of de problemen die gebruikers ervaren met een besturingssysteem aan de driver liggen. Wanneer een besturingssysteem crasht, kan dit veel verschillende oorzaken hebben.

In totaal hebben 28 bedrijven - waaronder Intel, Acer, Dell, Hewlett Packard, Amazon, Wal-Mart en IBM - een dagvaarding gekregen om voor de rechter te verschijnen in de rechtszaak tegen Microsofts "Vista Capable"-stickers. Jim Allchin, de voormalige Windows-chief, is het enige individu die zich voor de rechter moet verantwoorden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord