abonneren

Driehoekige toetsenbordknoppen het ideaalste

Een Britse uitvinder heeft een patent aangevraagd op een touchscreen toetsenbordontwerp dat gebruik maakt van driehoekige toetsen. Volgens de uitvinder is deze vorm verreweg het beste geschikt om foutieve toetsaanslagen te vermijden.Uitvinder David Baker noemt zijn toetsenbord het Crocodile Keyboard, omdat de toetsen er uitzien als de tanden van een krokodil.Elke toets heeft significant meer lege ruimte om zich heen dan bij een normale qwerty-layout. Daarom zouden gebruikers eerder de juiste toets aanslaan.
Het Crocodile Keyboard werd aanvankelijk ontworpen als fysiek toetsenbord voor de Palm Pilot, maar inmiddels zet Baker hard in op een virtuele versie voor de iPhone. Helaas verhindert de SDK van Apple het gebruik van het toetsenbord in de eigen iPhone-applicaties, waardoor het nut vooralsnog beperkt is.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord