abonneren

Drie Sony Ericsson Xperia Smartphones met Android

Sony Ericsson introduceert op het Mobile World Congres Barcelona drie nieuwe smartphones van de Xperia-familie. Één daarvan is de Experia Play, een Android Smartphone voor het spelen van games. Hiertoe beschikt de telefoon over een uitschuifbare playstationcontroller.

De langverwachte eerste “Playstation Certified smartphone” heeft op de playtstationcontroller twee touchpads. Het toestel zal in maart uitkomen en er zullen voldoende games voor beschikbaar komen via de Android Market. Het toestel krijgt Android versie 2.3, een 4 inch touchscherm en een vijf megapixel camera.

Ook komen er van Sony Ericsson nog twee andere Android-toestellen: De Xperia neo en de Xperia pro. Van deze twee krijgt de pro een uitschuifbaar toetsenbord. Beide toestellen hebben een 8 megapixel camera voor hd-video met behulp van een Sony Exmor R sensor en een reality display met Sony’s Mobile Bravia engine. Uiteraard is er een hmdi-uitgang voor het tonen van video op een groot scherm. Ook deze toestellen krijgen Android 2.3 en zullen vanaf het tweede kwartaal beschikbaar komen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: