abonneren

Drie jaar support op nieuwe Ubuntu versie 10.04

Long Term Support (lts) is het toverwoord dat hoort bij de vandaag uitgekomen versie van Ubuntu 10.04. Ubuntu is een Linux-distributie van het bedrijf Canonical. Ubuntu mag zich al jaren verheugen op een toenemende belangstelling. De nieuwe versie van Ubuntu is ook wel bekend onder de codenaam Lucid Lynx.Ubuntu heeft er voor gezorgd dat Linux bruikbaar werd voor een groter publiek.
Onder andere door een eenvoudige installatie en een in vele talen beschikbare gebruikersinterface. Ubuntu is een compleet en uiterst gebruikersvriendelijk Linux besturingssysteem. Compleet met Firefox en Staroffice en vele andere utilities.

Met ingang van vandaag is de nieuwe versie van Ubuntu 10.04 beschikbaar voor download, helemaal gratis. Ubuntu 10.04 is er in drie versies: de desktopversie, serverversie en netbookversie. Belangrijke veranderingen zijn een nieuwe look & feel en de toevoeging van een music store. Ubuntu 10.04 zal binnenkort ook voorgeinstalleerd zijn op nieuwe pc's en netbooks.

Een overzicht van de belangrijkste veranderingen in de desktop versie:
- Sneller opstarten
- Me Menu: eenvoudige toegang tot sociale netwerk toepassingen
- Ubuntu One: desktop integratie van online diensten, ofwel ubuntu op de cloud
- Ubuntu One Music Store:  Muziek van de belangijke platenlabels direct beschikbaar
- Ubuntu Software Center 2.0: Een eenvoudige manier om nieuwe software en updates te vinden en te installeren
- Ubuntu 10.04 Netbook Editie: een speciale distributie van de desktopversie voor netbooks, die sneller start van ssd's en sneller wakker wordt uit de slaapstand. Ook zorgt deze versie voor een optimale accuduur.

Gebruikers van de vorige LTS versie 8.04 en de laatste gewone versie 9.10,  kunnen eenvoudig upgraden naar de nieuwe Ubuntu 10.04 LTS. Met de Long-term support garandeert het bedrijf Canonical drie jaar ondersteuning met updates. Gestimuleerd door de gegarandeerde ondersteuning van drie jaar, zijn er ook een groot aantal bedrijven die eigen software leveren geschikt voor gebruik met Ubuntu. Download Ubuntu hier: http://www.ubuntu-nl.org/

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie