abonneren

Drie doden bij explosie iPad-fabriek Foxconn

Bij een explosie van een brandbaar stofje in een leiding in een Foxconn fabriek in Chengdu, zijn drie doden gevallen, 15 mensen raakten gewond.

Van de 15 gewonden konden er zes na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. Het Taiwanese Foxconn is de laatste tijd al vaker  negatief in het nieuws door de werkomstandigheden in de fabrieken in China.  In het verleden heeft het bedrijf ook te kampen gehad met giftige gassen waaraan de arbeiders blootgesteld waren.

Fabrieken gesloten
De werkzaamheden in de fabriek zijn opgeschort ten behoeve van het onderzoek dat Foxconn uitvoert in samenwerking met de Chinese autoriteiten. Ook de andere fabrieken die gebruikmaken van dezelfde productieprocessen zijn uit voorzorg gesloten.

Arbeiders blootgesteld aan aluminium stof
In de fabriek waar de explosie plaatsvond, worden iPads gemaakt en werken 100.000 arbeiders. Dit naar schattingen van SACOM, een groep dieeen kritisch rapport opstelde over de werkomstandigheden van de arbeiders. In het rapport komt ook naar voren dat arbeiders klagen dat ze aluminium-stof inademen op de werkvloer. De ventilatie zou verbeterd moeten worden.

Verwacht tekort aan iPads
Apple werkt samen met Foxconn om te achterhalen hoe dit heeft kunnen gebeuren. Foxconn heeft aangegeven dat de fabriek nog steeds in aanbouw is. Apple heeft geen uitlatingen gedaan over het effect op de productie van de iPad maar verwacht kan worden dat het tot een tekort aan iPads zal leiden.

 

Via: PCworld

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie