Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Dreamcast.com blijkt overgenomen door phishers

"Do you still own a Dreamcast?" Dat is de begroeting die u ziet wanneer u naar dreamcast.com gaat. De site lijkt zich klaar te maken voor het tienjarig bestaan van de gameconsole, die nog steeds hoog in het vaandel staat bij programmeurs vanwege de uitstekende homebrewmogelijkheden.Het lijkt erop dat SEGA tijd en energie heeft gestoken in het redesign van de officiële Dreamcast-site om het tienjarige bestaan feestelijk te vieren. Wie doorklikt op de site kan een gratis @user.dreamcast.com-account krijgen.
Het enige wat nodig is, is het serienummer van de console, een emailadres en een wachtwoord.

Er is echter één klein probleem: SEGA is allang geen eigenaar meer van dreamcast.com. De site wordt illegaal beheerd door een onbekend persoon en volgens SEGA is het gebruik van het logo niet geoorloofd. De registratiegegevens van het domein blijken ook gefingeerd. Het lijkt er dus op dat de site gebruikt wordt voor phisingactiviteiten dus sta géén wachtwoord aan deze site af; heeft u dit toch gedaan, verander dan dit wachtwoord op andere sites waar u het ook voor gebruikt.

Joystiq

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie