abonneren

Drastische verlaging snelheid mobiel internet Vodafone

Primeur bij de zoals altijd zeer ingevoerde site iphoneclub.nl: Vodafone heeft de snelheid van mobiel internet verlaagd van 3600 kbit/s naar 256 kbit/s. Oftewel: verlaagd met een factor 14...Vodafone stond tot voor kort bekend als een aanbieder van supersnel internet op de mobiele telefoon. Met Vodafone Zorgeloos Internet Blox kon je internetten met een snelheid van 3600 kbit/s downstream en 384 kbit/s upstream.
Een bezoeker van iPhoneclub.nl ontdekte gisteren echter dat Vodafone de snelheid van Zorgeloos Internet onaangekondigd wel heel drastisch heeft verlaagd: van 3600 kbit/s naar minder dan ééntiende van de oorspronkelijke snelheid. Op de webpagina over Zorgeloos Internet Blox is nu te lezen: "Vodafone levert een snelheid tot wel 256 kbit/s voor downloaden en 64 kbit/s voor uploaden (afhankelijk van je toestel)."

Vodafone hanteert nog wel de Fair Use Policy, waarbij je niet meer dan tienmaal het gemiddelde gebruik mag overschrijden. Of de lagere datasnelheden alleen gelden voor nieuwe abonnees en dat bestaande abonnees van Zorgeloos Internet Blox gewoon op 3600 kbit/s kunnen blijven internetten kon iPhoneclub.nl niet meteen achterhalen; inmiddels zijn deze vragen bij Vodafone neergelegd.

De snelheidsverlaging is goed nieuws voor concurrent T-Mobile: na de aanpassing van Vodafone is het mobiele internetaanbod van T-Mobile (ca. 2000 kbit/s bij de speciale iPhone-abonnementen) ineens een stuk aantrekkelijker geworden.

Lees meer hier.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord