abonneren

Drastische reorganisatie verwacht bij Yahoo

Carol Bartz, die sinds zes weken de leiding heeft bij Yahoo, kondigt naar alle waarschijnlijkheid komende woensdag haar grootscheepse reorganisatieplannen aan. Daarmee moet het tij gekeerd worden voor het zieltogende Yahoo.Volgens de site All Things Digital, een nieuwsblog dat gelieerd is aan de Wall Street Journal, zal Bartz de complete top van het management vervangen. Ook zal ze eerdere reorganisaties, die op instigatie van haar in november afgetreden voorganger Jerry Yang uitgevoerd zijn, terugdraaien.

Het aftreden van Yang volgde op de mislukte overnamegesprekken met Microsoft en een mislukt samenwerkingsverband met Google, dat veel online advertentiegeld had moeten opleveren.

Bartz zal een aantal nieuwe managers benoemen die rechtstreeks aan haar moeten gaan rapporteren. Die structuur werkte ook bij Autodesk, dat onder haar leiding ook weer opleefde.

De ingrepen zijn hard nodig: in het laatste kwartaal van 2008 noteerde Yahoo een netto verlies van 303 miljoen dollar. Een jaar eerder maakte het bedrijf nog 206 miljoen dollar winst.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord