abonneren

Draadloze stroom komt dichterbij

Een systeem voor een draadloze energievoorziening van apparaten is gedemonstreerd op een technologieconferentie in Oxford. Het Amerikaanse bedrijf Witricity, demonstreerde mobiele telefoons en zelfs een televisie die draadloos worden opgeladen, op de TED global conference In Oxford. De kracht van dit systeem is dat hiermee enorme bergen wegwerpbatterijen bespaard kunnen worden. Heel vaak worden batterijen gebruikt binnen een paar meter afstand van de goedkope energiebronnen zoals ons elektriciteitsnet.

Witricity toonde een Google G1 telefoon en een Apple iPhone die met dit systeem kan worden opgeladen. Alle noodzakelijke componenten passen in de G1 telefoon. Het is moeilijk om in een iPhone te komen dus daar is de noodzakelijke elektronica op de achterkant geplakt.

De draadloze energietechnologie is gebaseerd op een magnetisch veld en werkt met resonantie. Als twee apparaten dezelfde resonantiefrequentie hebben, is er sterke energieoverdracht mogelijk zonder beïnvloeding van de directe omgeving. Witricity gebruikt de resonantie van laagfrequente magnetische golven. De techniek zou werken tot een afstand van enkele meters. Volgens Witricity is de magnetische straling ongevaarlijk en wordt er een golflengte van minimaal 30 m gebruikt.

Behalve Witricity werkt ook Intel aan de ontwikkeling van draadloze energievoorziening. Ook zijn er bedrijven die werken aan zeer richtingsgevoelige methoden van energievoorziening met laserstralen.

Bron: BBC news

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord