abonneren

Draadloze HDTV gedemonstreerd op CES 2009

Tijdens de aankomende CES-beurs zal een aantal bedrijven tenminste vier verschillende standaarden presenteren waarmee HDTV draadloos verstuurd kan worden over thuisnetwerken. Maar volgens veel analisten staan veel van deze technologie├źn nog in de kinderschoenen.Bedrijvenzijn nu al bezig met hun productpresentaties voor de CES 2009. De vier standaarden die gedemonstreerd zullen worden zijn van; SiBEAM, die WirelessHD ondersteunt; AMIMON, die WHDI ondersteunt; Pulse-LINK, die HDMI ondersteunt; en ProVision, die 802.11n ondersteunt.

Op dit moment is de IEEE's 802.11n de enige standaard die kostenefficiënt interactieve HD-videosignalen draadloos naar alle kamers in een huis kan sturen. Een aantal grote bedrijven ondersteunt WHDI en WirelessHD. Hitachi, Broadcom, Motorola, Sharp, Samsung en Sony zitten in de WHDI Special Interest Group (SIG). Deze groep ondersteunt een 5-GHz draadloos platform. Samsung en Sony samen met Intel, Panasonic, LG Electronics, NEC en Toshiba ondersteunen tevens het 60-Hz platform dat gebruikt wordt door de WirelessHD-standaard.

Ondanks alle samenwerkingsverbanden zijn er nog maar weinig draadloze HDTV-producten te koop. In Japan verkopen Sharp en Hitachi dure televisies die draadloze HDTV kunnen ontvangen. In Europa en de VS is Sony de enige die de draaloze HDTV-technologie beschikbaar maakt voor consumenten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: