abonneren

Downloadsnelheden veel lager dan aangeboden

Sinds begin 2009 beoordeelt de Consumentenbond met de 'Providermonitor' iedere maand de prestaties van providers. In de meest recente versie is voor het eerst gekeken naar de werkelijke downloadsnelheid.De downloadsnelheden die internetproviders beloven worden in de praktijk niet gehaald, ook niet bijna.
Bij populaire 20 Mbit/s internetabonnementen halen alle grote adsl-aanbieders met moeite de helft van de beloofde downloadsnelheid. Kabelbedrijven doen het een stuk beter: Ziggo haalt 80% en UPC 62%. Als de echte downloadsnelheid wordt afgezet tegen de prijs, ontstaan er grote verschillen. XS4ALL en KPN zijn dan ronduit duur, UPC is het goedkoopst. Omgerekend betaalt een XS4ALL-klant per werkelijk geleverde 'Mbit/s' downloadsnelheid bijna vijf keer meer dan een klant van UPC.

In het klassement van de Providermonitor zijn weinig verschuivingen. Alle providers scoren een voldoende. XS4ALL blijkt kwalitatief de beste met een totaalscore van 7,8. Klanten van dat bedrijf zijn erg tevreden en rapporteren de minste storingen. XS4ALL is dus goed maar qua downloadsnelheid wel duur. Op de ranglijst van de eerste Providermonitor uit 2010 staat Alice tweede, gevolgd door Tele2. Telfort is wederom hekkensluiter met een score van 6,2.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord