abonneren

Download.com

Na Tucows ging Download.com van start. Download.com was een idee van internetpionier en mediabedrijf CNET en na elf jaar is het nog altijd even populair. De software is netjes onderverdeeld in categorieen, zoals Audiosoftware en Netwerksoftware, maar je kunt hier ook bladeren door de populairste software en best gewaardeerde software.
Verder is er een sectie met alleen gratis software, alleen games of gratis muziek. Er is een dagelijkse downloadtip en een top-tien van de populaire software. Daaruit wordt duidelijk dat internetters vooral bezig zijn met filesharing en bescherming tegen virussen en spyware.

De webvertenties zitten nog wel eens in de weg, maar de site werkt verder snel en een download begint er in elk geval meteen, zonder vervelende commerciele vertraging. In het zoekresultaat voor Firefox staat de downloadlink vreemd genoeg pas op de vierde plek, na enkele extensies en een programmaatje dat webformulieren kan invullen.

Volgens Wikipedia staat Download.com erom bekend niet altijd de nieuwste versie van software te bieden, maar onze steekproef bewijst het tegendeel. Download.com biedt ook software voor de Mac, mobiele software en 'webware'.

Website: www.download.com
Waardering: 4/5

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Laatste reactie