abonneren

Dot TK stopt met gebruik pop-ups

Het bedrijf Dot TK en zijn partner het eiland Tokelau kwamen vorige week negatief in het nieuws toen McAfee naar buiten bracht dat websites met de .tk-extensie het meest onveilig zijn. De reden dat Dot TK zo hoog op de lijst van McAfee voorkomt is door het gebruik van pop-ups. Volgens Joost Zuurbier van Dot TK komt de toppositie van .tk domeinnamen door twee belangrijke factoren:
  1. Het feit dat er pop-ups zijn bij Dot TK websites. Dit resulteert in een hogere risicoscore bij de anti-virus software. Volgens Zuurbier worden de pop-ups echter gebruikt voor reclame en advertentiedoeleinden en niet voor spyware, virussen en malware.
  2. Het feit dat het zo gemakkelijk is om .TK's te registeren. Ze zijn gratis waardoor er op dit moment meer dan 1.6 miljoen .tk domeinnamen actief zijn.

Dot TK is al een geruime tijd bezig met de ontwikkeling van Dot TK 2.0. Deze nieuwe versie van de Dot TK userinterface wordt volgende maand wereldwijd gelanceerd. Versie 2.0 zal geen pop-ups meer hebben.

Dot TK heeft tevens deze maand een nieuwe kantoor in London geopend die veel van de abuse- en copyrightinfringementproblemen gaat oplossen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie