Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Doorzoeken laptops door douane ter discussie gesteld

De Amerikaanse burgerrechtenorganisatie ACLU heeft de Department of Homeland Security voor de rechter gesleept. De organisatie wil weten welke gegevens de douane verzamelt bij het doorzoeken van laptops van reizigers.Laptops worden door de Amerikaanse douane als reisbagage aangemerkt en mogen dus tot in detail worden doorzocht. Wie met zijn laptop Amerika in wil, loopt dus de kans dat deze laptop wordt ingenomen. De douane heeft hierbij het recht om de complete harde schijf te kopiëren. Hiervoor hoeft de douane geen gegronde verdenking te hebben.

De ACLU wil nu weten welke informatie er op deze manier verzameld is. Omdat het Department of Homeland Security, waar de douane onder valt, weigert deze informatie vrij te geven stapt de ACLU nu naar de rechter. De douane zelf heeft inmiddels bekend gemaakt dat er tussen 1 oktober 2008 en 11 augustus 2009 zo'n 1000 laptops zijn doorzocht, waarvan slechts 46 grondig. In deze periode passeerden 221 miljoen reizigers de Amerikaanse grenzen. Wel is duidelijk dat het Congres het onderzoeken van laptops aan banden wil leggen.

Tweakers.net

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie