abonneren

Doorbraak in oled-productie komt van DuPont

DuPont zegt een productieproces in ontwikkeling te hebben dat grote oled-displays op een betaalbare wijze kan produceren. Door een printtechnologie te gebruiken kan een 50-inch televisiescherm in twee minuten worden geprint. Deze schermen zijn betrouwbaar en zouden zeker 15 jaar mee moeten gaan.De beeldkwaliteit van oled-schermen valt niet te ontkennen.
Oled levert een energie-efficiënt, mooi, kleurrijk helder en contrastrijk beeld dat snel ververst kan worden. Het probleem tot nu toe is dat grootschalige productie erg duur is. Dit komt omdat de uitval bij de productie van grote schermen erg groot is, ofwel het is moelijk een groot scherm zonder fouten te maken.

De displayfabrikanten buigen zich al jaren over een oplossing voor dit productieprobleem nodig om de kosten te verlagen. De oledschermen worden momenteel gemaakt volgens een dure schaduwmasker opdamptechnologie die de lichtgevende molculen organisch materiaal op de juiste plaats moeten krijgen. Zo kost het grootste scherm van dit moment in de LG 15-inch oledtelevisie tegen de 3000 dollar. Voor deze prijs kunnen oled-schermen niet concurreren met lcd-schermen.

De printtechniek belooft al jaren de oplossing te zijn voor de oled-productie. DuPont is er nu in geslaagd om de 12 tot 15 lagen die nodig zijn om een oled-scherm op te bouwen, zo worden geprint dat de lagen elkaar bij het printen niet beïnvloeden. Dit kan door de lichtgevende materialen verschillende eigenschappen te geven.

DuPont is van plan de het fabrikageproces en de inkten aan displayfabrikanten in licentie te geven.

Bron: Technology Review

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord