abonneren

Door deze tweak hoef je Facebook Messenger niet te gebruiken

Toen Facebook zijn chatdienst Messenger loskoppelde van de originele app, zette dat veel kwaad bloed. Gelukkig kun je altijd terugvallen op Het Internet als je oplossingen voor zulke problemen wil, want een stel ontwikkelaars heeft op XDA een workaround gezet waarmee je kunt blijven chatten via de Facebook-app.

De hackers hebben de tweak online gezet als een extensie van de officiële Facebook-app.

De hack werkt omdat Facebook de chat-dienst nooit heeft verwijderd, maar enkel heeft uitgeschakeld. Daardoor kun je met een simpele tweak toch blijven chatten.

Om dat te implementeren hoef je alleen maar het bestand te downloaden (dat kan hier) en te installeren buiten de Play Store om. Een snelle virusscan laat zien dat er niets mis is met de app, dus lijkt dat op het eerste oog veilig te zijn (al moet je altijd op je hoede zijn voor applicaties buiten de Play Store om).

Als je dit hebt geïnstalleerd kun je de gewone Facebook-app opstarten om er mee te chatten. Het is bij dit soort workaround altijd maar de vraag hoe lang het nog blijft werken - mogelijk verwijdert Facebook binnenkort de optie helemaal uit de site en werkt het niet meer. Tot die tijd kun je echter gewoon blijven genieten van het gebruiken van één app. Zoals het hoort.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Facebook Messenger

Laatste reactie