abonneren

Domeinen met .tk-extensie zijn het meest onveilig

Op nummer één van de meest onveilige domeinextensies staat .tk, gevolgd door .info. Eén op de tien .tk-sites verspreidt kwaadaardige malware. De extensie staat voor de eilandengroep Tokelau maar wordt vaak gebruikt voor illegale of omstreden doeleinden.Deze conclusies worden getrokken door McAfee, dat 8.1 miljoen sites onderzocht heeft.
Eén van de pijlers van het onderzoek was het bekijken van alle 265 toplevel domeinnamen. Volgens McAfee zijn er grote verschillen in de veiligheid te ontdekken, met .tk en .info als negatieve uitschieters. Andere domeinextensies die onderaan de lijst bungelen zijn .nu (Niue), .cc (Cocos Islands), .st (Sao Tome), .ro (Roemenië) en .ru (Rusland). Volgens McAfee zouden browsers de gebruiker moeten waarschuwen wanneer zij sites met deze domeinextensies bezoeken.

Tot de meest 'veilige' toplevel-domeinen behoren .fi (Finland), .no (Noorwegen), .ie (Ierland) en .gov (Amerikaanse overheidsorganisaties). Bij deze sites vormden niet meer dan 0.16 procent een risico. Nederland scoort met 1.1 procent ook zeer laag.

Webwereld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: