abonneren

DJI komt met speciale 'ontwikkelaars-drone' met experimenteel stuursysteem

Drone-fabrikant DJI komt met een drone die speciaal is gericht op ontwikkelaars. De 'Matrice M100' is bedoeld om nieuwe hardware en software te testen, en heeft daarvoor een aantal nieuwe poorten en voedingen toegevoegd aan de quadcopter.
Het interessantst aan de Matrice-drone is echter dat DJI een eigen boordcomputer aan boord heeft. Die bestaat uit een aantal camera's aan de zijkanten en de onderkant van de drone, en een even zo groot aantal ultrasone sensoren. Daarmee kan de drone tijdens het vliegen objecten herkennen en automatisch ontwijken, zodat je hem nergens tegenaan vliegt.

Experimenteren

Het stuursysteem is in de eerste plaats bedoeld voor ontwikkelaars, die met het systeem kunnen experimenteren in hun eigen hard- of software.

Extra ontwikkelaars-opties

Ook de rest van de drone is aangepast voor ontwikkelaars. Zo zitten er extra communicatiepoorten op de drone zoals usb-aansluitingen, en kunnen er meerdere voedingen aan hangen om de vliegtijd te verlengen. Ook beschikt de Matrice over deze technologie waarmee eerdere drones al live video konden streamen naar de ontvanger, bijvoorbeeld naar een smartphone.

Prijs

De drone is niet goedkoop. Je kunt de M100 voor een goede 3,000 euro kopen. Wil je de slimme boordcomputer ook aan boord, dan betaal je zo'n 800 euro extra.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Dji, Drone, matrice m100, matrice

Nieuws headlines

Laatste reactie