Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

DivX beëindigt YouTube-kloon Stage6

DivX's videodienst, Stage6, gaat op 28 februari op zwart. Het bedrijf wil zich weer gaan focussen op hun 'core business', het maken van software- en hardwareoplossingen rondom de DivX-codec. Op dit moment kunnen er al geen films meer worden geüpload naar de dienst.DivX lanceerde Stage6 ooit als alternatief voor YouTube. Ondanks de populariteit van YouTube waren veel gebruikers ontevreden over de beeldkwaliteit van het videomateriaal; door bij Stage6 gebruik te maken van de DivX-codec kon materiaal in een veel hogere kwaliteit aangeboden worden.

De toekomst van Stage6 stond al sinds juli op het spel. DivX realiseerde zich dat het onderhouden van een videodienst een kostbare aangelegenheid is en dat het niet past bij de strategie van DivX om hun technologie op zoveel mogelijk platformen en apparaten te krijgen. Er is nog gekeken naar de mogelijkheid Stage6 zelfstandig door te laten gaan of de dienst te verkopen, maar uiteindelijk bood dit geen soelaas.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie