abonneren

Dit zijn de beste agenda-apps voor Android

Iedereen heeft wel afspraken in zijn privé- en zakelijke leven die hij niet wil vergeten. Helaas kunnen de meesten dit niet allemaal zonder hulp onthouden zonder belangrijke afspraken te vergeten, of dubbel in te plannen. Deze apps voor Android-telefoons zorgen dat je alles op een overzichtelijke manier bij kunt houden.

Sunrise

Dit is een agenda waar duidelijk heel goed is nagedacht over het design. Sunrise kun je syncen met Google Calender en Apple Calender, het is gratis en heeft een handige layout, waarbij evenementen en afspraken makkelijk en snel zijn toe te voegen. De evenementen die je op Facebook hebt geaccepteerd worden automatisch gesynchroniseerd, net als de verjaardagen van je vrienden. Verder kun je icoontjes gebruiken, thema’s selecteren en kun je met een weerwidget zien hoe warm het in de middag en in de avond is, zodat je je nooit meer te warm of koud kleedt. Wel ben je redelijk beperkt in weergaveopties: zo heb je geen maandoverzicht en kun je alleen drie dagen vooruit inzien zonder te scrollen. Voor iedereen die erg veel afspraken inplant kan dit ervoor zorgen dat je snel het overzicht verliest.

Google Agenda

De Agenda app van Google Is overzichtelijk en je kunt er afspraken in maken, bewerken en verwijderen. Je kunt ook makkelijk meerdere Google-accounts aan een kalender toevoegen, zodat je samen aan een project kunt werken. Het is een agenda die er heel simpel uitziet, maar waar toch heel veel mee kunt. Groot voordeel is dat je de agenda makkelijk voor zowel privé als zakelijke afspraken kunt gebruiken en dat je je baas toegang kunt geven tot je zakelijke kalender, maar dat je ervoor kunt kiezen om niet je persoonlijke agenda niet met hem of haar te delen. Je kunt er daarnaast voor kiezen reminders van evenementen naar je telefoon of naar je mail te laten sturen. Het enige dat echt mist aan deze kalender is een to do-list.

Business Calendar

Ondanks de naam die niet echt sexy klinkt en het ietwat saaie uiterlijk, is dit toch echt een hele handige agenda voor je telefoon. Je kunt kiezen voor een tekst-view waar alleen de tekst van elementen wordt weergegeven of een grafische view, waar je met blokken precies kunt zien hoe lang al je afspraken duren. Je hebt een gratis en Pro-versie van de app, met de Pro-versie kun je slepen in het weekoverzicht om evenementen te kopiëren, fonts wijzigen, thema’s aanpassen en contact koppelen aan een evenement. Je kunt zelf instellen hoeveel dagen je wilt bekijken (dus niet alleen maar evenementen van een paar dagen, week of maand bekijken). Daarnaast kun je tappen op een dag en krijg je vervolgens een pop-up met de evenementen van die dag te zien.

Cal

Deze kalender van de makers van Any.do is mooi vormgegeven en claimt dat hij intuïtief werkt. In de praktijk valt dit een beetje tegen: de agenda werkt af en toe verwarrend. Zo navigeer je tussen een dag en maandoverzicht door verticaal over je telefoon te swipen, iets dat je door de app niet verteld wordt. Ook is het maandoverzicht niet heel overzichtelijk (het laat namelijk geen kleuren of individuele evenementen zien). Als je je kalender erg veel gebruikt is deze app niet heel handig, maar als je al gebruik maakte van Any.do en niet ontzettend veel afspraken hebt is dit een fijn en vooral mooi alternatief.

Jorte

Dit is een praktische kalenderapp, hoewel ook deze applicatie geen schoonheidsprijs verdient. Handig bij deze app is dat het een takenlijst onder je dagelijkse agenda weergeeft (en onder je maandview, als je erop klikt). Dat maakt dat je gelijk alles wat je ingepland hebt staan in een oogopslag kunt bekijken. Een nadeel is wel dat deze agenda alleen maar synchroniseert met Google Tasks, maar dat werkt wel goed. Verder kun je ook Google Maps integreren zodat je makkelijk locaties aan je evenementen kunt koppelen.

 Lees ook: 

Outlook.com: iCalShare gebruiken
Outlook.com: Agenda’s importeren

 

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Telefoon, Sunrise, Afspraken, Agenda, Bijhouden, Cal, business calendar, goolge agenda, jorte