abonneren

Dit zijn de 6 beste browsers voor Android

Natuurlijk wil jij het beste uit je smartphone halen, zeker nu blijkt dat de meeste Android-browsers onveilig zijn. Hoog tijd om een betere browser te zoeken, maar welke is nou het beste? Wij zetten onze favorieten onder elkaar.

Dolphin

Dolphin is al sinds de eerste dagen van smartphones de favoriete browser van Android-gebruikers, en is na 7 jaar nog stééds de beste browse-ervaring op je telefoon en tablet. Dat komt met name door de grote hoeveelheid beschikbare add-ons die in de Play Store te downloaden zijn, zoals widgets, automatische vertalers en een nachtmodus. Daarnaast is de browser erg gebruiksvriendelijk, snel, en werkt het met duidelijke tabbladen die niet in de weg komen te zitten. Maar het belangrijkste is dat Dolphin nog steeds goede ondersteuning krijgt van zowel de eigen ontwerpers en van andere ontwikkelaars. Hij kan dus nog wel even mee.

Je kunt Dolphin Browser hier downloaden, of met onderstaande QR-code.

Firefox

Toen Firefox vorig jaar eindelijk uitkwam waren we nog sceptisch. De browser was nog traag en crashte veel. Inmiddels is er heel veel verbeterd aan Firefox Mobile, waardoor de app een stuk stabieler is en beter werkt. Let wel op dat de app nog steeds relatief veel geheugen vreet (al merk je dat in de praktijk amper), en dat de app een goede 30 MB groot is. Maar als je daar mee kunt leven heb je een browser die goed draait en bovendien veel add-ons ondersteunt van veel ontwikkelaars.

Je kunt Firefox hier downloaden, of met de onderstaande QR-code.

Opera Mini

Ook een gouwe ouwe, want Opera draait al sinds het begin der tijden mee op zowel de desktop als de smartphone. Opera Mini is dan ook één van de oudste, maar nog steeds beste browsers voor je mobiele apparaat. Vooral de snelheid is een groot goed van deze browser, want Opera laadt webpagina's sneller dan de meeste van zijn concurrenten. Dat komt omdat Opera de afbeeldingen op een webpagina eerst op zijn eigen server comprimeert, waardoor de browser ook erg goed is als je met een krappe datalimiet zit. Het nadeel is wel dat je websites met veel grote afbeeldingen niet zo goed kunt bekijken, maar ach, daar hebben we nog steeds gewone computers voor, nietwaar?

Opera Mini voor Android is hier te downloaden, of met deze QR-code.

Maxthon

ALs je een browser zonder al te veel poespas wilt, maar wel met alle opties van de andere browsers, probeer dan Maxthon. Deze browser begint lekker minimalistisch, maar is met add-ons precies aan te passen naar hoe jij het wil.

Maxthon is hier te downloaden. of door deze QR-code te scannen.

Puffin

We hebben een haat-liefdeverhouding met Puffin. Aan de ene kant verachten we de niet-intuïtieve lay-out, het lelijke uiterlijk, en de freemium-versie waarbij je maar een klein beetje Flash-content kan bekijken is ook niet fijn. Puffin komt bovendien met een ingebouwde trackpad zodat je flash-games in de browser kunt spelen of bepaalde stukjes tekst kunt aanklikken wat je met touch niet lukt. Je kunt je afvragen of je daar wel behoefte aan hebt, maar één ding is zeker: Puffin is SNEL. Sneller dan vrijwel alle andere browsers, zelfs, en dat alleen al is genoeg om Puffin aan te raden.

Je kunt Puffin hier downloaden, of met onderstaande QR-code.

Naked Browser

Hij is ietwat onconventioneel, maar ondanks de naam heeft Naked Browser weinig met seks te maken. De naam slaat op het feit dat Naked Browser erg minimalistisch is - en niet zo'n beetje ook. Websites worden standaard gestript van alle poespas, en plaatjes worden gecomprimeerd waardoor je alleen maar de essentie van een website te zien krijgt. Dat is handig als je op een trage verbinding zit (want Naked Browser is daarom erg snel), maar ook als je een datalimiet hebt. Je moet alleen wel aan het uiterlijk wennen, want het is radicaal anders dan andere browsers.

Je kunt Naked Browser (inclusief lelijk logo) hier downloaden, of met deze QR-code.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie