abonneren

Dit wordt de nieuwe iPhone!

Hoewel Apple altijd de grootste geheimhouding betracht rondom de introductie van nieuwe hardware, liggen de gegevens over de volgende iPhone nu toch echt op straat. Een medewerker van Apple is namelijk zo dom geweest zijn prototype achter te laten in een café.Op 18 maart heeft een softwareontwikkelaar van Apple de nieuwe iPhone per ongeluk achtergelaten in een café in Californië.
De vinder plaatste foto's van de nieuwe iPhone op internet, maar omdat de echtheid in twijfel werd getrokken heeft hij de iPhone voor een flink bedrag (ongeveer $5000) doorverkocht aan Gizmodo. Deze heeft het toestel uitgebreid bestudeerd en komt met de conclusie: this is the real thing.

Op 22 juni zal Apple de nieuwe iPhone aan de wereld presenteren, maar de grote verrassing is er nu af. De 'iPhone HD' krijgt een nieuw uiterlijk. Zo is de achterkant geheel vlak en gemaakt van een ander materiaal dan de iPhone 3GS. Rondom de iPhone zit een aluminium rand, alle knoppen zijn eveneens in aluminium uitgevoerd en de volumeknop bestaat uit twee delen. Opmerkelijk: aan de voorzijde bevindt zich een camera voor videobellen en de camera aan de achterzijde heeft een grotere lens én een led-flitser.

De iPhone draaide op het moment van ontdekking iPhone OS 4.0, maar is inmiddels door Apple op afstand geblokkeerd. Volgens de vinder is het toestel uitgerust met 80 GB geheugen. Op de behuizing staat XX GB gedrukt, maar dit is altijd het geval bij prototypes. De iPhone is inmiddels niet meer op te starten; het prototype vereist een verbinding met iTunes en wordt wel herkend, maar er is (uiteraard) nog geen werkende firmware om een restore uit te voeren.

Volgens Gizmodo heeft Apple ook het scherm aangepast. De huidige iPhone 3GS heeft een schermresolutie van 480 x 320, de nieuwe iPhone zou een resolutie van 960 x 640 hebben. Het scherm is een tikje kleiner, maar dit valt nauwelijks op. Wat wel opvalt is dat het sim-slot naar de zijkant is verhuisd en nu gebruik maakt van microsims, net als de iPad.

Apple heeft inmiddels Gizmodo verzocht het 'gestolen prototype' terug te sturen.

Gizmodo

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie