abonneren

Is dit Samsungs eigen virtual reality-bril?

Er zijn beelden opgedoken van wat vermoedelijk de nieuwe virtual reality-bril van Samsung is. De Oculus-Rift-kloon krijgt de naam Project Moonlight, en bestaat uit twee lenzen waar je je smartphone tegenaan kan duwen.

Op die manier kunnen gebruikers straks bepaalde apps openen op hun smartphone, die via de twee lenzen van de bril zorgen voor een realistische ervaring. Via de accelerometer van de telefoon draait het beeld van de bril mee met de kijker, zodat je helemaal het idee krijgt ondergedompeld te worden in een virtuele wereld.

Google

Het idee dat de bril samenwerkt met de smartphone is weliswaar iets anders dan de Oculus Rift, maar niet onbekend. Google was ook al met een dergelijk project bezig.

Net als Oculus Rift

Bovendien was het al langer bekend dat Samsung bezig was met een virtual reality-headset. Het was echter nog niet duidelijk hoe die bril er uiteindelijk hoe komt te zien. De nieuwe foto's laten zien dat de bril veel wegheeft van de Oculus Rift, maar hij lijkt daarnaast ook met een micro-usb-aansluiting op telefoons te passen.

De beelden van de nieuwe headset komen van The Verge. Dat meldt ook dat Oculus mogelijk bij het project betrokken is, wat te zien zou zijn aan de twee grote lenzen, die veel lijken op die van de Rift.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: