Dit moet je weten over de Samsung Galaxy Watch 4

De Galaxy Watch 4 is de eerste smartwatch van Samsung die gebruikmaakt van Googles Wear OS. De smartwatch komt in twee verschillende varianten op de markt, elk in twee maten. De Watch 4 Classic heeft een draairing die de normale variant ontbeert. Zijn er nog meer verschillen?

Verschillend printplaatje

Beide varianten van het horloge bevatten uiteraard een printplaatje. Het printplaatje in de grotere Classic-variant (46 mm) valt wat ruimer uit, waardoor alle chips op één kant passen. Bij de kleinste versie van de normale Watch 4 (40 mm) zijn er chips op de achterkant van het bordje geplaatst.

Zelfde chips

De printplaatjes mogen dan wel verschillen qua opbouw, de gebruikte chips zijn identiek. De SoC, een Exynos W920 uit Samsungs eigen stal, bevat een dualcore-processor met een kloksnelheid van 1,18 GHz gecombineerd met 1,5 GB RAM. Verder is er een wifi/bluetooth-chip van Broadcom gebruikt.

Verschillende accu’s

De geopende Classic-uitvoering is de grote 46mm-vartiant en die blijkt een accu van 1,4 Wh te hebben, terwijl de 40mm-variant van de normale uitvoering een 0,95Wh-accu heeft. Overigens heeft de grote 44mm-variant van de normale uitvoering ook een grote accu, terwijl de kleinere 42mm-variant van de Classic-uitvoering een kleine accu heeft.

Scherm zit vast

Bij de geopende 46mm-variant van de Galaxy Watch 4 Classic is het scherm relatief eenvoudig los te halen en daardoor in theorie te vervangen. Bij de 40mm-variant van de Galaxy Watch 4 blijkt dat niet echt het geval. Het scherm zit zo goed vast dat het breekt voordat het loskomt.

Sensoren

In de horloges is een aantal losse componenten geplaatst. Zo bevatten beide horloges een vibratiemotortje en een druksensor. Ook bevatten beide modellen een flexkabel met daarop een microfoon en contacten die gebruikt worden om een stoomkring te sluiten waarmee de samenstelling (vet en spiermassa) van je lichaam geanalyseerd wordt.

Geschreven door: Jeroen Boer op

Category: Website, Algemeen

Tags: nieuw, classic, verschillen, galaxy 4