abonneren

Dit is hét skateboard van de toekomst

Met dit elektrische skateboard kan je een stuk harder dan normaal: door het kleine motortje in dit skateboard heb je een boost waardoor je zonder problemen een heuvel mee op gaat. Het is zo leuk bedacht dat je je afvraagt waarom dit nog niet eerder is verzonnen.

Maar het maken en op de markt brengen van een dergelijk skateboard is een stuk lastiger dan je in eerste instantie zou denken. Boosted Boards, het bedrijf dat de boarden heeft bedacht, heeft jaren geëxperimenteerd met steeds ietsje minder gevaarlijk wordende skateboards. En na een Lego-robot die een Rubik's Cube in drie seconden op kan lossen en de virtuele assistent Cortana hebben we nu ook het skateboard van de toekomst. 

Borstelloze motoren

De borstelloze motoren zitten aan de achterkant van het board, waar de achterste wielen het board aandrijven met behulp van riemen – dezelfde die ook in motoren en elektrische fietsen worden gebruikt. De motoren worden aangedreven door twee 40-volt lithium ion phosphate batterijen die net achter de voorwielen zijn bevestigd.

Zelf sturen

De snelheid is te controleren met een afstandsbediening. Hij heeft een dead man trigger onder je wijsvinger en een trigger onder je duim waarmee je de snelheid controleert. Duw naar voren om vooruit te gaan, naar achteren om langzamer te gaan en te stoppen.

Korte afstanden

De topsnelheid van het skateboard is 20mph, maar dat voelt op een skateboard snel genoeg. Je kunt er ongeveer 10 km mee afleggen, maar dat hangt er ook vanaf hoe dik je bent en hoeveel heuvels je neemt. Het is in ieder geval een leuke manier om korte afstanden mee af te leggen. Als je een skateboard met motor aan wilt schaffen zul je wel diep in je buidel moeten tasten: een board kost €1470. Voor wie af wil vallen: de goede oude niet-gemotoriseerde versie kost ongeveer 20 keer minder.

 

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: motor, Toekomst, Batterijen, Skateboard, boosted boards, harder, skaten