abonneren

Disney lanceert Brits internetportal, Europa volgt

De internettak van het megabedrijf Walt Disney lanceert aanstaande maandag een Brits internetportal. Op de portal kunnen Britse Disney-fans informatie vinden over games, films, muziek en sociaal met elkaar netwerken. Disney gaat binnenkort ook portals in andere Europese landen, waaronder Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje, lanceren. Disney lanceert de verschillende portals om online gemeenschappen rondom zijn producten en merken te creëren.

Net als zijn Amerikaanse voorganger heeft de Britse portal als kern een functie genaamd Disney Extreme Digital. Met deze functie kunnen kinderen multimedia content bewerken terwijl ze filmpjes bekijken, berichten versturen, naar muziek luisteren of games spelen. De portal heeft verschillende functies waarmee ouders toezicht kunnen houden. Wanneer de kinderen met elkaar chatten dan zorgt een ingebouwde functie ervoor dat de kinderen beleefde woorden en zinnen gebruiken.

Op de Britse portal kunnen kinderen onder andere naar korte clips van Disney-films en tv-series bekijken en naar podcasts luisteren. De portal biedt zowel oud als nieuw materiaal en tevens content van Britse bodem. In het begin kunnen fans nog geen volledige films en series bekijken, maar Disney is wel van plan om deze op korte termijn aan te bieden.

Inkomsten haalt Disney binnen via advertenties op de site, sponsordeals, betaalde abonnementen en de online winkel. Op de homepage van de portal zullen geen advertenties staan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: