abonneren

DirectX 10.1 komt eraan

Gebruikers van Windows Vista kunnen op dit moment exclusief DirectX 10 gebruiken. Wanneer Service Pack 1 voor Vista begin volgend jaar uitkomt, zal de grafische technologie worden vernieuwd naar versie 10.1.De nieuwste versie van DirectX wordt momenteel getest door de 12.000 testers die de betaversie van SP1 aan het uitproberen zijn. Eigenlijk is de betaversie van SP1 voor Vista alleen uit te proberen door het selecte groepje bètatesters.
Maar het zal niemand verbazen dat een gekraakte versie via het internet is te downloaden.

Indien u DirectX 10.1 ook vroegtijdig wilt uitproberen dan moet u wel een goede grafisch kaart hebben. De DirectX 10.1-technologie is dermate geavanceerd dat alleen de nieuwste grafische kaarten, zoals de aankomende ATI Radeon HD3800 of NVidia's GeForce 8800GTS, alle grafische toeters en bellen aankunnen.

DirectX 10.1 heeft dezelfde structuur en gebruikt hetzelfde programmeermodel als zijn voorganger.De nieuwe functies in DirectX 10.1 kunnen worden verdeeld in drie algemene categorieën: nieuwe ‘shading' en ‘texturing' mogelijkheden, anti-aliasing verbeteringen en betere specificaties. Zo zijn de vertex, geometrie en pixel-shader instructiesets vernieuwd naar Shader Model 4.1.

Vista SP1 in combinatie met DirectX 10.1 geeft Vista-gebruikers de mogelijkheid om de nieuwe generatie interactieve 3D graphics te gebruiken. Maar daarvoor zullen ze wel een dure grafische kaart moeten kopen. Veel gebruikers hebben een DirectX 10-compatible grafische kaart gekocht toen ze overstapten van XP naar Vista en zij zullen waarschijnlijk niet staan te springen om een jaar na dato nieuwe hardware aan te schaffen die compatibel is met versie 10.1.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie