abonneren

DirectX 10 & AGP: nVidia niet, AMD wel

Wie een kijkje neemt bij Valve's Steam-onderzoeksresultaten zal zien dat er nog veel gamers gebruik maken van een ouderwetse agp-kaart. Wie op een oud moederbord DirectX 10-games wil gaan spelen zal AMD in de gaten moeten houden; nVidia heeft niets op de planning staan.Het blijft angstvallig stil rondom een mogelijke agp-uitvoering van de nVidia GeForce 8. Het lijkt er op dat nVidia een einde wil maken aan het agp-tijdperk en niet van plan is een agp-versie van de G84- of G86-core te maken. Voorheen maakte nVidia gebruik van een 'bridge'-chip om de chips geschikt te maken voor agp.
Deze bridge is niet compatibel met de huidige gpu's, dus zou er een compleet nieuwe bridge ontworpen moeten worden. Dit zal waarschijnlijk teveel kosten.

AMD is wél van plan om agp-kaarten uit te brengen. Zo zouden zowel de Radeon HD 2400 en HD 2600 geschikt moeten zijn om in een agp-versie uit te brengen. De eerste kaarten zouden in augustus al gereed moeten zijn en niet veel meer kosten dan hun pci-express-broertjes. AMD heeft wel een werkende bridge-chip.

Fudzilla (nVidia) & Fudzilla (AMD)

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: