Directeur Yahoo bouwt Cuil-parodie Yuil

Met behulp van Yahoo's eigen "Build yor Own Search Service" (BOSS) heeft Sam Pullara, vice-president Platformen bij Yahoo, een parodie gemaakt op de nieuwe zoekdienst Cuil. Pullara heeft zijn zoekdienst Yuil genoemd.Cuil is ontwikkeld door ex-werknemers van zoekgigant Google. De ontwikkelaars waren arrogant genoeg om te claimen dat de zoekindex van Cuil drie keer groteris dan die van Google en dat het gebruikers betere bescherming van hun privacy biedt omdat het geen gebruikersdata opslaat.
Door hun grootspraak kregen de ontwikkelaars op het internet het nodige hoongelach over zich heen.

Pullara kon zich ook niet inhouden en besloot voor de gein een parodie van Cuil uit te brengen. Hij gebruikte de API van BOSS, die gebruikmaakt van Yahoo's zoekinfrastructuur, en legde daar de UI van Cuil overheen. Hij noemde het resultaat Yuil. Pullara's zoekdienst leek op Cuil maar leverde andere zoekresultaten. Sommige gebruikers vonden Yuil (Yahoo Search dus) zelfs beter dan Cuil.

Het was niet de bedoeling van Pullara om de ontwikkelaars van Cuil in diskrediet te brengen. Yuil was bedoeld als een grap tussen ontwikkelaars en om de kracht van Yahoo Search te laten zien. Niet iedereen kon Pullara's grap waarderen en kort nadat Yuil was gelanceerd, haalde Pullara de zoekdienst alweer offline. Het is niet bekend wie heeft bepaald dat Yuil offline gehaald moest worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: