abonneren

Digitale televisie in 40% Nederlandse huishoudens

Aldus de Stichting Kijkonderzoek vanmorgen, die nog meer fijne kijkgerelateerde cijfers heeft. Zo staat inmiddels in 28% van de Nederlandse huishoudens een lcd- of plasmatelevisie en kijkt één op de vier huishoudens weleens naar tv-programma's via internet.Het percentage traditionele analoge kabelaansluitingen is verder gedaald van 78 tot 73 procent. De penetratie van Digitenne is gestegen van 5 tot 7 procent. De digitale ontvangst via internet en het schotelbezit blijven stabiel in respectievelijk 2 en 8 procent van de huishoudens.

Bij de televisie in de woonkamer zet de opmars van de platte beeldbuisverder door ten koste van de traditionele beeldbuis. Inmiddels heeft 22 procent van de huishoudens een basistoestel met een lcd-scherm en 6 procent heeft een plasma scherm. In de helft van de Nederlandse huishoudens is nu een breedbeeld televisie aanwezig.

Het percentage harddisk recorders in de Nederlandse huishoudens is gestegen van 10 naar 13 procent. De videorecorder blijft steeds meer terrein prijsgeven. Als randapparatuur blijft de dvd-speler het populairst. In 59 procent van de huishoudens is een dvd-speler aanwezig, in 17 procent van de huishoudens staat een dvd-recorder.

Het percentage huishoudens dat wel eens via de pc naar televisieprogramma's kijkt is 26 procent. 86 procent van deze huishoudens geeft aan te kijken naar on demand streams van televisieprogramma's (gemiste uitzendingen), 11 procent kijkt wel eens naar live televisie streams.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord