abonneren

Digitale fotolijstjes krijgen internetaansluiting

Digitale fotolijstjes breken door sinds de prijzen in de eerste helft van dit jaar acceptabel zijn geworden.Helaas door de moeilijke economische omstandigheden en de trend om een digitaal fotolijstje te kopen als een cadeautje voorzien van foto's, kiezen de kopers voor een goedkope uitvoering. Deze missen de meer geavanceerde functies zoals een draadloze verbinding met internet. Toch zal volgens marktanalisten een draadloze netwerkverbinding de drijvende kracht worden achter de verkoop van de digitale fotolijstjes.

Met een draadloze netwerkaansluiting kunnen foto's via het netwerk en zelfs via het internet naar het fotolijstje geladen worden. Zo deelt u uw foto's via internet zelfs nog tijdens uw vakantie. Ook streaming internet-radio en video zoals van YouTube stimuleren het gebruik.

Amerikaans onderzoek geeft aan dat 60% van de respondenten een geïntegreerde draadloze verbinding op hun (volgende) digitale fotolijstje wensen. Naar verwachting zullen er in 2013 zo'n 50 miljoen digitale fotolijstjes in omloop zijn. Een 8-inch versie hoeft tegen die tijd aan materiaal niet meer dan 36 dollar te kosten. De draadloze functionaliteit en het uiterlijk bepalen in belangrijke mate de kosten.

Via: Xbitlabs

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie