abonneren

Digg haalt $28,7 miljoen op bij investeerders

Een aantal grote geldschieters heeft nieuwsdienst Digg $28,7 miljoen gegeven zodat de site internationaal kan groeien en de wereldwijde economische crisis beter kan doorstaan.Digg's Jay Adelson kreeg een ‘Series C'-investering van Highland Capital Partners. Met het geldkan Digg zich internationaal uitbreiden. Digg wil zijn nieuwsdienst aanbieden in andere talen dan alleen in de Engelse taal. Ook Greylock Partners, Omidyar Network en SVB Capital, die al eerder geïnvesteerd hebben in Digg, hebben de nieuwsdienst opnieuw geld toegeschoven.

Digg bestaat vier jaar. De nieuwsdienst onderscheidt zich doordat gebruikers zelf het nieuws aanleveren en zelf kunnen bepalen wat ze interessant vinden. Het aantal gebruikers is dit jaar verdubbeld. Ongeveer 30 miljoen mensen bezoeken elke maand de nieuwsdienst. De site is dermate populair dat op tal van toonaangevende websites, zoals van de New York Times, Fox News, de BBC en Reuters, "Digg This"-knoppen staan. Wanneer het een website lukt om een bericht op de frontpage van Digg te krijgen dan is het verzekerd van duizenden extra bezoekers. Vaak breken de servers van een website waarvan een artikel op Digg staat door het grote aantal bezoekers dat in korte tijd langskomt.

Digg gaat de investeringen niet alleen gebruiken om groot te worden in het buitenland. De nieuwsdienst breidt ook het aantal werknemers uit van 70 naar 150. Digg verhuist korte termijn naar een nieuw pand in San Francisco.

Dit is de derde keer dat Digg met de bedelmap langs investeerders gaat. De vorige keren heeft de nieuwsdienst in totaal $40 miljoen opgehaald. De nieuwsdienst is opgericht door Jay Adelson, een dotcom-entrepeneur, en Kevin Rose, een voormalige IT-journalist. Beide heren zijn door Digg multimiljonair geworden. Indien u op zoek bent naar een toonaangevende nieuwsdienst; Rose en Adelson zijn bereid om Digg voor ongeveer $150 miljoen van de hand te doen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord