DFI durft het aan: toch een ATI RD600-moederbord

Ondanks de impopulariteit van ATI's nieuwe RD600-chipset, veroorzaakt door de overname van ATI door AMD, is er toch een RD600-moederbord gespot. Het gaat om de DFI LANParty UT RD600-T2R/G voor Core 2 Duo/Core 2 Extreme-processoren.Op de foto's is te zien dat de LANParty UT RD600-T2R/G drie pci-express*16-sloten en drie pci-sloten heeft. Twee van de pci-e*16-sloten krijgen een fullspeed verbinding voor Crossfire, hoe de configuratie van het derde slot is is nog niet bekend. Met zijn drie pci-e*16-sloten lijkt het moederbord klaar voor ATI's triple-play physics-processing.

Andere features van de RD600 zijn dual gigabit ethernet, uv-reactieve sloten, en high definition audio via DFI's speciale Karajan-module. Deze haalt de audio codec van het moederbord af en plaatst deze op een speciale insteekkaart, zodat electrische interferentie tot een minimum beperkt wordt.

De kans is groot dat het bord van DFI het enige RD600-bord is dat in de verkoop komt te liggen. Door de overname van ATI door AMD zijn veel fabrikanten huiverig om een Intel-moederbord uit te brengen met ATI-chipset.

Bron: DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: