abonneren

Deze Lego-robot lost een Rubik's Cube in 3 seconden op

Zit je dan, met je kastelen en ruimteschepen. Die Lego-modellen die je vroeger bouwde vallen in het niet bij deze Lego-robot die in 3 seconden een Rubik's Cube kan oplossen.

Dit enorme gevaarte werd gebouwd door 2 ingenieurs uit Engeland, die niet alleen de robot bouwde maar ook het wereldrecord voor het oplossen van de puzzelkubus verbeterden.

Snel, sneller, snelst

De robot lost de Cube op in 3.253 seconden, wat ruim de helft sneller is dan het eerdere record van 5.35 seconden, en véél sneller dan het menselijke record van 5.55 seconden. Dat vorige record werd gehaald door de voorganger van de Cubestormer 3, namelijk de Cubestormer 2. De 2 hobby'isten die de robot bouwden waren daar ruim 18 maanden mee bezig in hun vrije tijd.

Samsung Galaxy

Overigens bestaat de robot niet helemaal uit alleen Lego; er wordt ook gebruik gemaakt van kleine motoren, robotarmen en andere mechanica. Daarnaast wordt het apparaat aangedreven door een Samsung Galaxy S4 met een speciale, zelfgebouwde app. "Het lastigste van alles is om de machine en de smartphone zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen," zegt David Gilday, één van de twee mannen die de robot bouwde. "Het is niet moeilijk om een programma te schrijven dat een Rubik's Cube kan oplossen, maar het is lastig om te zorgen dat dat de commando's perfect getimed zijn zodat ze de kubus niet vastdraaien of de machine stukmaken."

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie