abonneren

Details van 'Live for Windows' uitgelekt

Het zal niemand verbazen dat Microsoft het succes van Xbox Live ook naar de pc wil brengen. De vraag is hoe Microsoft hoopt een pc- en Xbox-service met elkaar samen te laten werken.
Inmiddels beginnen de eerste details hierover uit te lekken.

In de trailer van het nieuwe spel Shadowrun is te lezen dat het spel ófwel een Xbox Live Gold-account nodig heeft, ófwel een Games for Windows Live Gold-account. Microsoft is dus zeker van plan cross-platform-mogelijkheden in games aan te brengen en de aanduiding 'Gold' betekent dat er ook op de pc een betaalde variant komt.

Microsoft wil zelf niets loslaten over de Live for Windows-dienst maar volgens Game Informer zullen de Live-prijzen op alle platforms hetzelfde zijn. Dat betekent dat een jaarabonnement op Gold zo'n €59.99 kost. Een abonnement van één maand kost €6.99 en drie maanden €19.99. Vermoedelijk komt er voor Windows-gebruikers ook een gratis 'Silver'-dienst, maar deze is in vergelijking met de 'Gold'-dienst beperkt.

Het is de bedoeling dat de abonnementen uitwisselbaar zijn, zodat gamers hun Gold-abonnement op zowel Xbox als pc kunnen gebruiken. Ook de gamertags en gamerscore moeten meeneembaar zijn. 'Achievements' kunnen dan voortaan ook in pc-games gebruikt worden, zoals in de Halo 2.

DailyTech

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: