abonneren

Details bekend over 40nm-gpu's van nVidia

Net als ATI stapt nVidia dit jaar van het 55nm-productieproces over op het 40nm-proces. nVidia zal hierbij geen wijzigingen in de architectuur aanbrengen; het GT200-design dat nog uit het 65nm-tijdperk stamt blijft dus grotendeels ongewijzigd.Door over te stappen op het kleinere en zuinigere 40nm-proces wordt het voor nVidia mogelijk de kloksnelheden van de core en shaders te verhogen. Dramatische wijzigingen lijken er niet aan te komen; de verwachting is dat nVidia hard inzet op andere technieken als PhysX en Cuda.

De volgende belangrijke chip voor nVidia wordt de GT212, die de huidige GT200 moet opvolgen. De GT212 wordt in het tweede kwartaal van 2009 verwacht en bevat 384 stream processors, 96 texture units en een 256-bit gddr5-geheugencontroller. De GT212 is door het 40nm-proces bijna twee keer zo klein als de eerste GT200-chips.

De GT212 is zo ontworpen dat de chip makkelijk gebruikt kan worden in zowel een single-gpu-kaart voor het middensegment, als een dual-gpu-kaart voor het high-end-segment.

X-bit Labs

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie