abonneren

Dertig jaar IBM-pc, einde van een tijdperk?

Vandaag is het de dertigste verjaardag van de officiële lancering van de IBM-pc. Het was niet de eerste personal computer maar wel de basis voor heel veel pc's die daarna zijn gekomen.

IBM is ondertussen al met pc’s gestopt en heeft in 2005 de pc-business verkocht aan Lenovo. Microsoft heeft besloten de verjaardag van de IBM PC te vieren met een optimistisch blogbericht waarin een optimistische toekomst voor de pc wordt geschets.

Opmerkelijk is de tegenstelling tussen IBM en Microsoft. Zo voorspelt IBM in een blogpost het einde van de pc, terwijl Microsoft vrolijk roept dat we nog maar aan het begin staan.

Volgens IBM is de pc het zelfde lot beschoren als de vacuümbuis en de typemachine. Van die apparaten waar we nog jaren met nostalgische gevoelens over praten, maar die hooguit nog op zolder worden gekoesterd als relikwie. Mark Dean, voormalige pc-ontwikkelaar bij IBM schrijf in zijn blog dat we nu in het post-pc-tijdperk komen. Smartphones en tablets vervangen desktops en laptops.

Niet verrassend is dat Microsoft die volgend jaar 400 miljoen Windows-licenties verkoopt, niet blij is met de term post-pc-tijdperk en liever spreekt over het pc+tijdperk. In de visie van Microsoft gaat het om de PC plus Bing, Windows Live, Windows Phones, Office 365, Xbox, Skype enzovoort.

Kijk hier wat Bill Gates zegt over het post-pc tijdperk:

 

Wie er gelijk heeft? Weet jij het?

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord