abonneren

Demonstratie van kraak nieuwe iPhone software

Een lid van het iPhone Dev Team, heeft vannacht de eerste demonstratie laten zien van het kraken (het zogeheten unlocken) van de nieuwe software voor de iPhone die vandaag uitkomt. Hierdoor is het mogelijk om iedere provider te gebruiken samen met het toestel.iPhone OS versie 3.0 wordt vandaag wereldwijd verspreid onder de gebruikers van de iPhone 2G en 3G, en bevat een aantal interessante updates. Deze nieuwe software zorgt er echter ook voor dat de gebruikers van een gekraakte simlock-vrije iPhone, niet meer zomaar meer gebruik kunnen maken van iedere provider voor hun toestel.

Teamlid Musclenerd van het iPhone Dev Team heeft echter vannacht een demonstratie laten zien van een nieuwe unlock-methode voor de nieuwe iPhone OS waarmee dit toch mogelijk zal zijn. De nieuwe kraak zal aanstaande vrijdag, slechts twee dagen na het uitbrengen van de nieuwe OS door Apple, gratis verkrijgbaar zijn. Het programma heet ultrasn0w en is een opvolger van de vorige, genaamd yellowsn0w.

Om deze methode te kunnen gebruiken op een iPhone zal eerst een zogenaamde jailbreak moeten worden uitgevoerd. Dit is een techniek waardoor het bestandssysteem van de iPhone toegankelijk wordt voor derden. Het iPhone Dev Team zal de software voor deze jailbreak vermoedelijk vandaag tegelijk met de nieuwe OS uitbrengen. De officiële update van Apple komt vermoedelijk vanmiddag beschikbaar via iTunes.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: