abonneren

Dells nieuwe XPS 12 is een hybride tablet/laptop

Dell heeft zijn bestaande XPS 12-laptop omgebouwd tot hybride convertible. De nieuwe variant van de XPS 12 bestaat nu uit een losse tablet met een meegeleverd toetsenbord.
De bestaande XPS 12 was al een soort tablet, maar wel eentje die binnen een vierkant frame zat en daarmee 180 graden was om te draaien. Nu is het apparaat echter helemaal omgebouwd tot convertible. Het scherm kan los worden gehaald van het toetsenbord, en kan daar magnetisch weer aan worden vastgemaakt.

90 graden

Het scherm kan dan in een hoek van 90 graden komen te staan, maar dat is gelijk wel de enige stand waarin het scherm kan worden geplaatst.

Twee varianten

De XPS 12 komt in twee varianten beschikbaar. Eén daarvan heeft een full-hd-solutie van 1920 x 1080 pixels, de andere heeft 3840 x 2160 pixels. De tablet zelf weegt 790 gram en heeft 2 usb C-aansluitingen.

Ssd

De goedkopere variant heeft een ssd van 128 GB, terwijl de duurdere versie een 256 GB-ssd heeft. Beide apparaten hebben 8 GB aan RAM en een Intel m5-processor.

Prijzen

Het toetsenbord dat bij de laptop zit heeft ook een trackpad zodat het apparaat ook als laptop te gebruiken is. Daarnaast levert Dell een stylus mee in de prijs. De XPS draait op Windows 10, en komt in Amerika vanaf 999 dollar te koop. De duurdere variant kost 1,299 dollar. Europese prijzen zijn nog niet bekend, en het is niet bekend wanneer het apparaat in Nederland te koop komt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Hybride, convertible, dell xps, dell xps 12 2, dell xps 12, del