abonneren

Dell wist dat het defecte pc's verkocht

Openbaar gemaakte documenten in een drie jaar oude rechtszaak tegen Dell tonen aan dat het bedrijf willens en wetens miljoenen computers met defecte onderdelen heeft verkocht. Het gaat om computers die tussen 2003 en 2005 aan Amerikaanse organisaties en bedrijven verkocht zijn.De problemen concentreren zich vooral rondom de OptiPlex-desktoplijn.
De moederborden in deze pc kampten met slechte condensatoren, iets waar andere fabrikanten op dat moment ook mee te maken hadden. Dell heeft echter gedaan alsof zijn neus bloedde, zelfs toen bleek dat maar liefst 97 procent van de OptiPlex-computers binnen drie jaar defecten vertoonde. Volgens de openbaar gemaakte documenten heeft Dell zelfs geprobeerd het probleem te verbergen en zijn klantenservice de opdracht gegeven nooit over dit probleem te praten.

Dell heeft in 2005 ongeveer $300 miljoen opzij gezet om de problemen te repareren, maar dat bleek niet voldoende. De condensatoren gingen lekken, zorgden voor dataverlies en konden zelfs voor brandgevaar zorgen. Pas in 2007 kwam dit alles aan het licht, omdat internetbedrijf AIT een aanklacht indiende tegen Dell en de zaak voor het gerechtshof kwam. De oude zaak kan na de bekendmaking nog een staartje hebben voor Michael Dell, de baas van het bedrijf. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor deze boekhoudkundige flaters, fraude en misleiding.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie