Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Dell wist dat het defecte pc's verkocht

Openbaar gemaakte documenten in een drie jaar oude rechtszaak tegen Dell tonen aan dat het bedrijf willens en wetens miljoenen computers met defecte onderdelen heeft verkocht. Het gaat om computers die tussen 2003 en 2005 aan Amerikaanse organisaties en bedrijven verkocht zijn.De problemen concentreren zich vooral rondom de OptiPlex-desktoplijn.
De moederborden in deze pc kampten met slechte condensatoren, iets waar andere fabrikanten op dat moment ook mee te maken hadden. Dell heeft echter gedaan alsof zijn neus bloedde, zelfs toen bleek dat maar liefst 97 procent van de OptiPlex-computers binnen drie jaar defecten vertoonde. Volgens de openbaar gemaakte documenten heeft Dell zelfs geprobeerd het probleem te verbergen en zijn klantenservice de opdracht gegeven nooit over dit probleem te praten.

Dell heeft in 2005 ongeveer $300 miljoen opzij gezet om de problemen te repareren, maar dat bleek niet voldoende. De condensatoren gingen lekken, zorgden voor dataverlies en konden zelfs voor brandgevaar zorgen. Pas in 2007 kwam dit alles aan het licht, omdat internetbedrijf AIT een aanklacht indiende tegen Dell en de zaak voor het gerechtshof kwam. De oude zaak kan na de bekendmaking nog een staartje hebben voor Michael Dell, de baas van het bedrijf. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor deze boekhoudkundige flaters, fraude en misleiding.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie