abonneren

Dell vraagt werknemers onbetaald met vakantie te gaan

Het gaat niet goed met Dell. De computerfabrikant heeft aan al zijn werknemers gevraagd om vijf dagen onbetaald op vakantie te gaan. Dell worstelt met de afnemende wereldwijde vraag naar zijn producten.Dell is op dit moment bezig om 8.900 mensen te ontslaan. Behalve onbetaalde vakantiedagen biedt Dell zijn werknemers ook een ruimhartige oprotpremie en heeft het een wereldwijde vacaturestop doorgevoerd.

Dell-baas Michael Dell denkt dat computerbedrijven de wereldwijde crisis alleen het hoofd kunnen bieden wanneer ze hun personeelsbestand inkrimpen en hun beleid en investeringsstrategieën drastisch herzien.

Dell vraagt aan zijn werknemers om de komende drie maanden vrijwillig en onbetaald vijf dagen thuis te zitten. Hierdoor kan het bedrijf flink geld besparen op de personeelskosten. Dell wil de komende drie jaar $3 miljard bezuinigen.

Dell gaat flink investeren in het zogenaamde "cloud computing". Volgens Michael Dell is "cloud computing" de toekomst van de IT-industrie. Steeds meer applicaties zullen online draaien in plaats van op de hardware van een lokale computer. Michael Dell verwacht dat 80 procent van de Fortune 100-bedrijven de komende jaren overstappen op cloud computing.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: