abonneren

Dell voorzichting met Ubuntu

Dell is buitengewoon voorzichtig met het installeren van Ubuntu op zijn netbooks, zoals de nieuwe Mini 10v. Gebruikers hoeven niet de laatste versie van Ubuntu te verwachten.De laatste versie van Ubuntu is 9.04, maar zelfs versie 8.10 wordt niet meegeleverd met de netbooks van het Amerikaanse bedrijf. Volgens Dell is dat niet in het belang van de gebruikers. Kosten spelen een rol, maar Dell wil ook een zo stabiel mogelijk platform kunnen bieden.
Vandaar Dell hooguit eens per jaar het OS wil opwaarderen.

Dell zegt dat men niet de Linux enthousiasten op het oog heeft die de allerlaatste versies willen. Bij iedere opwaardering is er kans dat er iets niet helemaal goed werkt.

Overigens blijkt niet Ubuntu, maar Windows XP nog altijd veruit de voorkeur te hebben van netbook gebruikers.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord