abonneren

Dell terug op de tweede plaats

Binnen een jaar nadat Dell zijn traditionele tweede plaats op de wereldranglijst van grootste pc-verkopers kwijtraakte aan Acer, is Dell weer terug op zijn vertrouwde positie.Volgens de cijfers van marktonderzoeker iSupply verkocht Dell het afgelopen kwartaal 10,5 miljoen systemen, tegen 10,2 miljoen door Acer.
Beide bedrijven hadden te maken met een teruglopende verkoop die echter voor Acer iets hoger uitviel, vooral veroorzaakt door een terugval in de verkoop van notebooks. HP staat met bijna 15 miljoen wereldwijd verkochte computers nog stevig op de eerste plaats. Lenovo en Toshiba staan op de vierde en de vijfde plaats.

In de Verenigde Staten vertonen de statistieken een ander beeld. Hier staat Dell nog altijd op een stevige tweede plaats. Opmerkelijk zijn uistekende verkoopresultaten van Apple die wereldwijd niet in de top zes voorkomt. In de Verenigde Staten heeft Apple Acer net van de derde plaats weten te verdrijven met een marktaandeel van 10,6 %. Ten opzichte van het vorige kwartaal steeg de verkoop van Macs met maar liefst 24 %. Bij Acer daalde de verkoopcijfers licht naar 10,3 % marktaandeel. Hoewel de succesvolle iPad niet meetelt in deze cijfers vermoeden analisten dat de iPad wel degelijk invloed heeft op de verkoopcijfers van netbooks, waar vooral Acer last van heeft.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord