abonneren

Dell Streak 5-inch Android-tablet

Dell kondigt zijn tablet-pc nu officieel aan. De 5-inch Streak houdt het midden tussen een Smartphone een een iPad en is gebaseerd op het Android besturingssysteem.De Streak, die eerder genoemd werd onder de naam Mini 5, zal in eerste instantie in juni via O2 in het Verenigd Koninkrijk worden uitgebracht. Later zal hij ook in de Verenigde Staten uitkomen.
Over andere delen van de wereld is nog niets bekend.

De Streak is feitelijk een Android-telefoon met een groot scherm. Volgens sommigen mag het de naam tablet niet hebben. Toch kan juist dit apparaat allerlei verschillende mobiele apparaten vervangen omdat je er ook mee kunt bellen. Volgens Dell is het scherm uitstekend geschikt voor het gebruik van alle apps die via de Android Market verkrijgbaar zijn. WiFi, bluetooth zowel als 3G breedband zijn aanwezig. De Streak wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon op 1 GHz. De streak wordt geleverd met Android 1.6 maar zal later dit jaar een softwareupgrade krijgen naar Android 2.2 met Flash 10.1.

Dell wil serieus een partijtje meeblazen met de mobiele internet apparaten en zal naar verwachting later ook nog een 7-inch en een 10-inch tablet introduceren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie