abonneren

Dell stopt met 12 inch netbook

Dit door Dell in een blog bevestigde bericht zou betekenen dat de op Intels Atom gebaseerde netbooks met een 12 inch scherm ophouden te bestaan. De reden zou zijn dat gebruikers alleen geïnteresseerd zijn in 10 inch netbooks.Dit argument lijkt bijzonder ongeloofwaardig. Toch lijkt de kans groter dat Dell de oren laat hangen naar grote broer Intel. Intel houdt niet van 12 inch netbooks omdat die concurreren met notebooks met Intels Core processor. Op 12 inch notebooks worden door zowel Intel als de notebookfabrikanten een veel betere winstmarge behaald.
Intel zet de notebookfabrikanten daarom onder druk om alleen netbooks met 10 inch of kleinere schermen te maken. Volgens de Washington Post baseert Intel de prijs van de Atom chips zelfs op de grootte van het scherm.

Voor een gemiddelde gebruiker is een 12 inch netbook met een Atom processor goed genoeg, en dus koopt men die liever dan de dure dual core notebooks. Sterker nog een 12 inch scherm maakt het netbook ook veel bruikbaarder, iets dat ook door Intel wordt toegegeven.
Nu maar hopen dat andere fabrikanten meer weerstand bieden en bedenken dat er ook andere hardware-platformen voor netbooks zijn van AMD en Nvidia.

Via: Neowin

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: